Håb blandt kræftpatienter

Vær opmærksom på at denne artikel er arkiveret. Artikler i arkiv bliver ikke opdateret og kan indeholde brudte link eller forældet information.

Center for Selvmordsforskning har iværksat et nyt forskningsprojekt om håb blandt kræftpatienter.

Formålet med forskningsprojektet er at beskrive hvilke forhold, der understøtter håbet og mindsker håbløsheden hos mennesker, som har fået en kræftdiagnose.

Deltagere søges

Lige nu søger Center for Selvmordsforskning deltagere til en interviewundersøgelse. Du kan bidrage ved at lade dig interviewe og derigennem fortælle om dine erfaringer. Resultaterne af forskningsprojektet vil blive formidlet i en rapport til kræftpatienter, relevante fagpersoner (fx læger, sygeplejersker, socialrådgivere) samt til erhvervsledere og pårørende.

Interviewet vil foregå efter aftale med dig. Der bliver lagt op til en fortrolig samtale, hvor hensigten er at få viden om, hvad der beskytter dig mod håbløshed og meningsløshed, som kan føre til selvmordstanker, selvmordsforsøg og selvmord.

Du er naturligvis sikret anonymitet, og dine udtalelser vil ikke afsløre din identitet i den forskningsrapport, som senere vil blive skrevet.

Du kan give tilsagn ved at skrive til centerleder Lilian Zøllner på mail: lz@cfsmail.dk eller ringe på tlf. 66 13 88 11.

Læs mere om projektet her.

Projektet er støttet af Social- og Integrationsministeriet.

Udgivet den 30.01.2012