Årets Papagenopris går til Elene Fleischer og Liselotte Horneman Kragh

Vær opmærksom på at denne artikel er arkiveret. Artikler i arkiv bliver ikke opdateret og kan indeholde brudte link eller forældet information.

Papageno-prisen 2020 går til de to ildsjæle Elene Fleischer og Liselotte Horneman Krag for bogen “I selvmordets kølvand – Hjælp til at bære det ubærlige”. Prisen uddeles i forbindelse med en nationalnetværksdag d. 3. november 2020. Sammen med prisen følger 10.000 kroner.

Begrundelsen

Bogen “I selvmordets kølvand – Hjælp til at bære det ubærlige” er en håndbog i at håndtere, søge hjælp og være samtalepartner til mennesker, der har mistet ved selvmord. Vi mener, at selvmordet omtales på en sober, respektfuld og informativ måde. I Landsforeningen for efterladte efter selvmord er vi meget glade for bogen. Vi bruger den både i forhold til egen sorg, og når vi taler med andre der har mistet ved selvmord. Vi finder det vigtigt at udbrede kendskabet til bogen blandt de, som er efterladte efter selvmord, men også til lægfolk og fagfolk.

Bogen favner bredt og belyser ganske fint problematikken samt øger forståelsen for efterladtes situation. Særligt kapitlerne, som beskriver den efterladtes kamp for at mestre sit fremtidige liv, er givende læsning. Siderne med hurtigbokse fungerer som en glimrende opsummering og er desuden meget praktisk som opslags reference. Alt i alt en bog, som varmt kan anbefales.

Bogen udkom i foråret 2019 på Forlaget Eksistensen.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Denne tekst blev senest opdateret den 01/02/2024