Ældre mænd har rekord i selvmord

Vær opmærksom på at denne artikel er arkiveret. Artikler i arkiv bliver ikke opdateret og kan indeholde brudte link eller forældet information.

Berlingske Tidende fra d. 13. juni og Århus Stiftstidende fra d. 14. juni bringer artiklen: ” Ældre mænd har rekord i selvmord”.

Artiklen er, sammen med Men’s Health Week som har været afholdt i den forløbne uge, med til at sætte fokus på mænds sundhed samt ældre mænds ofte skjulte depressioner og høje selvmordsrate.

Elene Fleischer, phd i suicidologi og projektleder på Center for Gerontopsykologi i Risskov, siger i artiklen: “Problemet er, at ældre mænd ikke skilter med, at de har det dårligt, og det er årsagen til, at det er så svært at forebygge selvmord i netop denne aldersgruppe”. Fleischer efterlyser opmærksomhed fra især sundhedspersonale, f.eks. hjemmehjælpere, på problemet og sætter spørgsmålstegn ved, om de er klædt på til at opdage de ældre deprimerede.

Læs om Men’s Health Week

Kommunepakke og konference om ældre og selvmordsforebyggelse

Center for Selvmordsforskning arbejder i øjeblikket på en Kommunepakke – Selvmordsforebyggelse blandt ældre. Kommunepakken har blandt andet som sine formål dels at øge social- og sundhedspersonalets kompetencer og dels at bidrage til at øge det generelle kendskab til selvmordsadfærd. Læs mere her

Modtager af årets Men’s Health Pris samt links

Denne tekst blev senest opdateret den 14/06/2006