Aktuelt: Unges medicinmisbrug

Vær opmærksom på at denne artikel er arkiveret. Artikler i arkiv bliver ikke opdateret og kan indeholde brudte link eller forældet information.

Ritzaus Bureau har udsendt to artikler om unges medicinmisbrug, som ifølge Nye tal fra Sundhedsstyrelsen er stigende.

Centrets egne undersøgelser bekræfter at selvmordsforsøg blandt unge piger er stærkt stigende samt at den foretrukne metode er overdosis af smertestillende piller.

Centerleder Ph.d. Lilian Zøllner citeret

“Skal den konstante stigning i antallet af børn og ganske unge, der forsøger selvmord med hovedpinepiller, stoppes, kræver det, at de nærmeste voksne omkring barnet griber ind.”

“- Det helt afgørende er, at de nærmeste – både forældre og lærere – er opmærksomme på de unge, der isolerer sig og trækker sig ud af fællesskabet. Samtidig må den voksne ikke vige tilbage fra at spørge helt åbent til, hvordan barnet har det. Det er afgørende, at barnet forstår, at den voksne kan klare det, og at de sammen nok skal klare problemerne.”

“- Kampagner er noget, man sætter i gang for at vise handlekraft. Men de taler til hjernen. Der er i stedet brug for at tale til de unges hjerte. Det allervigtigste for dem er tryghed i familien og venskaber, og det kan man ikke lave kampagner på.”

“- Vi har jo også masser af rådgivninger og telefonlinjer for unge. Men det er alt sammen betalingsomsorg og ikke den varme arm om skulderen, som barnet har brug for”.

Læs mere om Lægemiddelstyrelsens kampagne her eller besøg deres hjemmeside www.spytud.nu

De nyeste tilgængelige undersøgelser om unges mistrivsel er

Selvmordsforebyggelse

Læs mere i Faktahæfterne

Denne tekst blev senest opdateret den 09/12/2009