Foredrag og film: Når far er i krig, København K

Vær opmærksom på at denne artikel er arkiveret. Artikler i arkiv bliver ikke opdateret og kan indeholde brudte link eller forældet information.

Onsdag den 24. januar fortæller forskerne Signe Frederiksen og Mette Lausten med afsæt i en ny forskningsundersøgelse, hvordan hverdagen for soldaternes børn ser ud. Hvordan trives de med skole og venner, og hvordan bliver de påvirket af de erfaringer, far har med hjem? Foredraget varer ca. 40 minutter, hvorefter der er 20 minutters debat med forskerne – alle er velkomne til at deltage. Rapporten er udarbejdet af VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd i samarbejde med Forsvarets Veterancenter.

Efter arrangementet byder VIVE på forfriskninger, og kl. 18.30 viser vi Tobias Lindholms Oscar-nominerede ’Krigen’ fra 2015 om soldaten Claus (Pilou Asbæk), der er udstationeret i Afghanistan, mens hans kone Maria (Tuva Novotny) forsøger at holde sammen på en hverdag med tre børn. ”Kun 40 procent af filmen foregår i Afghanistan, resten foregår hjemme i Danmark og handler om alle dem, der også bliver påvirkede af krigen,” siger instruktøren.

Billetpris til ’Krigen’: 80/50 kr. Entré til foredraget koster 30 kr., men er gratis ved køb af billet til filmen.

Læs mere på VIVEs hjemmeside.

Denne tekst blev senest opdateret den 09/04/2018