Konference: De stressede unge

Vær opmærksom på at denne artikel er arkiveret. Artikler i arkiv bliver ikke opdateret og kan indeholde brudte link eller forældet information.

Onsdag d. 12. december kl. 9.30 – 16.15 afholder Cefu – Center for Ungdomsforskningkonferencen “De stressede unge – Unges problem, voksnes ansvar?”.

Stadig flere unge giver udtryk for, at de føler sig stressede. Nordiske undersøgelser viser, at op imod en tredjedel af de unge i gymnasiet oplever stress som et stort problem. Blandt pigerne er tallene ofte endnu højere. Selvom kortvarig stress kan virke stimulerende og udviklende, kan langvarig stress være direkte sygdomsfremkaldende. Stress karakteriseres i stigende grad som en folkesygdom. Og det er en folkesygdom, som nu også har ramt de unge. ´

Denne konference stiller skarpt på stress blandt unge. Stress er et modeord, der bruges i flæng om forskellige fænomener – lige fra lettere travlhed til alvorlige psykologiske tilstande. På konferencen vil en række eksperter og fagpersoner imidlertid fremstille deres kvalificerede bud på, hvad der kendetegner stress blandt unge. De vil i den forbindelse tegne et billede af, hvor udbredt stress er blandt unge. Hvilke unge der rammes. Hvordan de påvirkes af stressen. Og hvordan stressen kan spottes.

Sted

Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet – Campus Emdrup
Festsalen, Bygning A
Tuborgvej 164
2400 København NV

Pris: Kr. 1.650,- inkl. frokost og kaffe. Konferencen er gratis for medlemmer af Foreningen Cefu.

Yderlig information og tilmelding på www.cefu.dk.

Denne tekst blev senest opdateret den 24/03/2015