Konference: Relationer skaber håb, Nyborg

Vær opmærksom på at denne artikel er arkiveret. Artikler i arkiv bliver ikke opdateret og kan indeholde brudte link eller forældet information.

Mandag d. 2 oktober afholder Center for Selvmordsforskning konferencen Relationer skaber håb på Hotel Hesselet i Nyborg. Sidste frist for tilmelding er onsdag d. 30. august. Tilmelding foregår via formularen til højre.

Centret har siden 2001 rettet fokus mod, hvad der beskytter mennesker mod selvmordstanker, selvmordsforsøg og selvmord. I rapporter og anbefalinger har Centeret peget på, at det er et samfundsproblem, at der hver dag er knapt 2 mennesker, som begår selvmord, og ca. 20 som forsøger at begå selvmord.

Centerets forskning har bl.a. koncentreret sig om børn og unge, ældre mænd og kvinder, alkoholikere, kræftramte, veteraner, fysisk syge og indsatte. En tilbagevendende konklusion har været, at relationer skaber håb for det enkelte menneske, som har selvmordstanker eller selvmordsadfærd.

Uanset om mennesket får hjælp af fagpersoner, er det det enkelte menneskes relationer, som skaber håb for et fremtidigt liv. Men det er også relationer på tværs af faggrupper, som skaber håb for at kunne hjælpe den selvmordstruede. Det kan være relationer mellem politi, socialrådgivere, præster, læger, plejepersonale, fængselspersonale, erhvervsliv, frivillige, foreninger, naboer osv.

Det er på den baggrund, at vi afholder konferencen.

Yderligere informationer vil blive opdateret her på siden.

Denne tekst blev senest opdateret den 03/10/2017