Seminar: Pligt til at leve? Ret til at dø?

Vær opmærksom på at denne artikel er arkiveret. Artikler i arkiv bliver ikke opdateret og kan indeholde brudte link eller forældet information.

Tirsdag d. 28. oktober 2014 afholder Center for Selvmordsforskning seminaret Pligt til at leve? Ret til at dø?, som omhandler etiske problemer ved selvmord – belyst fra forskellige synsvinkler.

Der vil være oplæg fra

  • Erhvervskvinde Stine Bosse
  • Dr.med. Ole Hartling
  • Speciallæge i psykiatri Bodil Andersen
  • Biskop over Fyns Stift Tine Lindhardt
  • Formand for Det Etiske Råd og lektor, ph.d. Jacob Birkler

Vi har desværre modtaget afbud fra Morten Thomsen, Bestyrelsesformand for Livslinien.

Inden middagen vil der være oplæg for interesserede:

  • Stabslæge Hans Ole Jørgensen, Forsvarets Sundhedstjeneste
  • Center for Selvmordsforskning: Selvskadende adfærd blandt unge, Præsters holdninger til selvmordsadfærd, Hvorfor forsøger folk at begå selvmord?

Selvmord er den mest ensomme handling, et menneske kan foretage sig. Hver dag er der i Danmark mindst ét menneske, som tager sit eget liv. Der er en lang række etiske spørgsmål forbundet med selvmordsadfærd. Har et menneske pligt til at leve? Har det ret til at dø? Hvordan forholder vi os til skam, skyld og synd i forbindelse med selvmord? Hvad er det gode liv med og for et menneske, som er selvmordstruet?

Sted

Hotel Hesselet
Christianslundsvej 119
Nyborg

Er du vegetar, allergiker, diabetiker eller har andre særlige behov i forhold til forplejning, kan dette anføres i tilmeldingen.

Deltagelse i Køkkenchefens 3-retters middag 395,- kr. bedes anført i tilmeldingen.For overnatning efter middagen til særpris 1.160,- kr, bedes man henvende sig direkte til Hotel Hesselet og gøre opmærksom på, at man deltager i seminaret.

Download program

Denne tekst blev senest opdateret den 24/03/2015