Verdensdagen for Selvmordsforebyggelse 2019 – kirkelige arrangementer

Vær opmærksom på at denne artikel er arkiveret. Artikler i arkiv bliver ikke opdateret og kan indeholde brudte link eller forældet information.

Verdensdagen for Selvmordsforebyggelse – WSPD World Suicide Prevention Day markeres over hele verden d. 10. september 2019. Teamet er det samme som sidste år, og som også vil blive brugt i 2020: Working Together to Prevent Suicide.

Der afholdes diverse arrangementer i Danmark – bliver løbende opdateret 

  • Tirsdag d. 10. september kl. 19.00 Mindegudstjeneste i Budolfi Kirke, Algade 40 i Aalborg ved sogne- og sygehuspræst Henriette Pedersen i samarbejde med Landsforeningen for efterladte efter selvmord. Efter gudstjenesten vil der være mulighed for at få en kop kaffe/te og en snak i Krypten. Det finder sted i Budolfi Kirke, Algade 40, Aalborg
  • Tirsdag d. 10. september kl. 20.00 Kirkelig markering i Sankt Johannes Kirke, Blegdamsvej 1, Nørrebro i København. I Kirkehaven uden for kirken bliver der tændt 144 lys – et for hvert menneske vi sidste år mistede ved selvmord i Region Hovedstaden. Herefter samling i kirken med bl.a. fællessang, sang ved Simon Lynge, bøn og stilhed. Efterfølgende er der kaffe/te i kirkens sideskib, hvor det vil være muligt at tale med frivillige fra Landsforeningen for Efterladte efter Selvmord, NEFOS (Netværk for selvmordsramte) samt præst.
  • Søndag d. 15. september kl. 14.00 Mindegudstjeneste i Sognegården, Rævdalsvej 5, Dronninglund. Foreningen Efterladte efter Selvmord vil være til stede og vil efter gudstjenesten kort fortælle om deres tilbud i Nordjylland. Derefter drikker vi kaffe og der vil være mulighed både for en fælles samtale under ledelse af Hanne Svensmark, og for at tale individuelt med foreningens repræsentanter.
  • Søndag d. 15. september kl. 16.00 Kirkeligt arrangement i Odense i samarbejde med NEFOS. Arrangementet indeholder som sædvanlig sang og musik samt tekstoplæsning af menige kirkegængere og finder sted i Hans Tausens Kirke, Rugårdsvej 62, 5000 Odense C. Alle er velkomne uden tilmelding.
Denne tekst blev senest opdateret den 02/10/2019