Kolding Selvhjælp afholder afsluttende konference
Vær opmærksom på at denne artikel er arkiveret. Artikler i arkiv bliver ikke opdateret og kan indeholde brudte link eller forældet information.
Med finansiel støtte fra Socialministeriet, har projektet Få smerten ud og livsglæden ind nu været i gang siden august 2007 i Kolding Selvhjælp og FrivilligCenter. Projektet afsluttes ved årets udgang, hvorfor det nu er blevet tid til at afholde afslutningskonference.
Afslutningskonferencen afholdes d. 19. november, og målgruppen er: studievejledere, undervisere, socialrådgivere, byrådspolitikere og andre, der arbejder med unge, samt naturligvis dem det hele handler om, nemlig de unge selv.
Projektet har fokuseret på at optimere trivslen blandt unge selvskadende og spiseforstyrrede eller unge der i en periode mangler livsmod.
“Jeg var frustreret over ting, følelser, livet, og dét at jeg ikke var glad som alle andre. Jeg kunne ikke finde andre måder at få smerten ud af kroppen på, end ved at skære mig selv”. Sådan fortæller en 21-årig pige, der nu har fundet glæden ved livet igen.
De udløsende faktorer til at anvende selvskade eller miste livsmodet, kan være mange. Kæresteproblemer, konflikter med forældre, identitetsforvirring eller følelsen af ensomhed, er nogle af de årsager de unge giver som forklaring, når de henvender sig i Kolding Selvhjælp og FrivilligCenter. Ofte medfører de mange problematikker, at den unge ikke har det fornødne overskud til, at finde fodfæste i uddannelses- eller arbejdslivet.
Af hensyn til bestilling af mad mv., bedes I tilmelde jer senest d. 13. november 2008. I tilmelder jer ved at ringe på tlf. 7550 7902. Det er gratis at deltage.
Program for konferencen på KUC d. 19. november 2008 kl. 10.00 – 16.00
10.00 – 10.30 Morgenmad og velkomst v/ Jesper Aagesen, frivillig ung ved Kolding Selvhjælp og FrivilligCenter | |
10.30 – 12.00 Indlæg v/ Søren Østergaard, daglig leder af Center for Ungdomsstudier og Religionspædagogik (CUR). Søren Østergaard har bl.a. udgivet flere bøger og har igennem en årrække beskæftiget sig med områder som ungdomskultur, teenagere og frivillige foreninger | |
12.00 – 13.00 Frokost | |
13.30 – 14.00 Rock musik v/ PÅ SPORET. PÅ SPORET er en produktionsskole i Lunderskov for unge. Gruppen som kommer og spiller for os, er fra produktionsskolens musiklinje. | |
14.00 – 15.30 Indlæg v/ Per Straarup Søndergaard, uddannet lærer og vejleder. Arbejder selvstændigt som forfatter, konsulent, kursusarrangør m.m. Har udgivet talrige bøger om forskellige ungdomsproblematikker. | |
15.30 – 16.00 Vi drikker kaffe mens PÅ SPORET spiller Rock musik |
Projektet er støttet af Socialministeriet, nu Social- og Integrationsministeriet
- Læs projektbeskrivelsen
- Læs om andre Ministerielt støttede projekter