Selvmord på film, TV og teater – en guide fra WHO og IASP

Vær opmærksom på at denne artikel er arkiveret. Artikler i arkiv bliver ikke opdateret og kan indeholde brudte link eller forældet information.

I anledningen af Sindets Dag 2019 har IASP – International Association for Suicide Prevention og WHO – World Health Organization udgivet publikationen Preventing Suicide – A Resource for Filmmakers and Others Working on Stage and Screen, som henvender sig til filmskabere og andre, som skaber, udvikler og/eller producerer materiale til film, TV, teaterproduktioner og lignende.

Publikationen udstikker retningslinjer for korrekt og hensigtsmæssig gengivelse af selvmord på skærm eller scene. Den hjælper med at fokusere på den positive effekt og giver råd om hvordan man undgår at sprede myter.

Læs mere eller download Preventing Suicide – A Resource for Filmmakers and Others Working on Stage and Screen på WHO’s hjemmeside.

Publikation bliver en del af en serie som specifikt henvender sig til grupper som qua deres positioner har mulighed for at hjælpe med forebyggelsen af selvmord. 

Denne tekst blev senest opdateret den 14/04/2020