Tematimer om seksuelle overgreb mod børn

Vær opmærksom på at denne artikel er arkiveret. Artikler i arkiv bliver ikke opdateret og kan indeholde brudte link eller forældet information.

Livsmod i de 11 nordsjællandske kommuner og hospitaler inviterer til tematimer om seksuelle overgreb mod børn i januar 2013.

Psykolog Katrine Zeuthen fortæller om børns seksualitet og seksuelle overgreb mod børn. Udviklingen af børns seksualitet finder sted i deres nære relationer, og seksuelle traumer forhindrer børn i at udvikle sig i deres relationer på deres egne præmisser. Gennem eksempler fra klinisk arbejde med børn udsat for seksuelle overgreb suppleret med eksempler fra litteratur, film og kunst vil tematimerne lægge op til en diskussion om, hvordan vi som voksne kan tage ansvaret for, at udviklingen af barnets seksualitet finder sted på barnets præmisser. Hvad skal vi specielt være opmærksomme på i vores arbejde med børn og unge?

Projekt Livsmod var i 2006-2008 støttet af Socialministeriet, nu Social- og Integrationsministeriet. Fra 2009 er projektet finansieret af de deltagende partnere i Nordsjælland.

Denne tekst blev senest opdateret den 15/06/2023