Cases

I forbindelse med undervisning i selvmordshåndtering udvikler vi løbende cases til uddannelsesforløbene. Anvendelsen af cases i træningen er en effektiv måde at forberede sig på situationer, hvor en person er i risiko for at begå selvmord.

I den højre fane har du adgang til cases fra forskellige projekter, som vil blive opdateret løbende. For øjeblikket er der tre engelske cases tilgængelige, men der vil senere, i forbindelse med Projekt-ROS og uddannelsen på FGU-skoler, også være danske cases tilgængelige.

Cases kan anvendes på mange forskellige måder, men er oftest tiltænkt på følgende måder:

Gruppeanalyse: Deltagerne diskuterer casen i små grupper, hvor de analyserer den præsenterede situation, identificerer risikofaktorer, og overvejer mulige interventioner.

Individuelle refleksioner: Deltagerne opfordres til at reflektere over, hvordan de selv ville håndtere situationen, og hvad der ville være deres primære fokus

Praktisk øvelse: Deltagerne kan deltage i rollespil, hvor de spiller enten den person, der overvejer selvmord, eller den professionelle, der skal håndtere situationen. Dette hjælper med at øve kommunikationsteknikker, empati, og beslutningstagning under pres.

 

 
Denne tekst blev senest opdateret den 19/08/2024