Selvhjælpsseminar for efterladte efter selvmord, Fredericia

Vær opmærksom på at denne artikel er arkiveret. Artikler i arkiv bliver ikke opdateret og kan indeholde brudte link eller forældet information.

Landsforeningen for efterladte efter selvmord inviterer til Selvhjælpsseminar, som er et tilbud til efterladte, som ønsker hjælp og støtte efter et tab ved selvmord, uanset hvornår tabet er sket og uanset, om man tidligere har fået hjælp.

Seminaret er en workshop, hvor deltagerne får mulighed for hjælp til selvhjælp. Der vil være oplæg til forståelse af, hvordan dels chokerende oplevelser og dels sorg og tab sætter spor i såvel krop og nervesystem, som i sjæl og sind, og hvordan selvmordet påvirker ikke blot den enkelte, men hele det omliggende system, familie og andre sammenhænge.

Workshoppen vil også give mulighed for, at de som ønsker det, kan få direkte hjælp til deres egen proces, såvel den del, som er regulering af det chokerede system, som den del, som er at forstå og dele sorg med andre, alt sammen med det mål at give input og bevægelser, som kan gøre nytte i livet fremover. Der er således hjælp i form af viden og input, professionel støtte til de processer der er og – ikke mindst – selvhjælp i form af det trygge miljø, der skabes i gruppen af deltagere, som alle har mistet ved selvmord.

Det forudsættes, at deltagerne i et vist omfang deler deres personlige erfaringer.

For program, yderligere information og tilmelding besøg Landsforeningens egen omtale her.

 

Denne tekst blev senest opdateret den 08/04/2019