Kommunepakken er udkommet

Vær opmærksom på at denne artikel er arkiveret. Artikler i arkiv bliver ikke opdateret og kan indeholde brudte link eller forældet information.

Statistikken viser, at flere unge piger og drenge mellem 15 og 19 år forsøger at tage deres eget liv. Det sker derfor også hyppigere, at man som personale i socialsektoren sidder over for et barn eller en ung, som truer med at tage sit eget liv.

For at styrke det selvmordsforebyggende arbejde har Center for Selvmordsforskning i samarbejde med Socialministeriet, nu Social- og Integrationsministeriet udarbejdet en vejledning: Kommunepakken – Forebyggelse af selvmordsadfærd hos børn og unge.

Vejledning som professionelt værktøj

Vejledningen er skrevet til personalet i socialsektoren for at mindske usikkerheden og forbedre grundlaget for at give selvmordstruede unge under 18 år en hurtig og kvalificeret hjælp. Hensigten er også at inspirere kommunernes politikere og ledere til at indarbejde standarder og elementer for det selvmordsforebyggende arbejde for børn og unge i kommunernes børnepolitik, jf. Serviceloven § 4 stk. 2.

Kommunepakken rummer derfor også flere konkrete anvisninger på forskellige modeller for selvmordsforebyggende indsatser i kommunerne.

Vejledning, KvikGuide og folder

Sammen med Kommunepakken er der udarbejdet en KvikGuide med de vigtigste råd og anvisninger til brug i akutte situationer samt en lille folder, der beskriver Kommunepakkens indhold.

Denne tekst blev senest opdateret den 08/03/2006