Nyt faktahæfte: Omtale af selvmord i medierne

Vær opmærksom på at denne artikel er arkiveret. Artikler i arkiv bliver ikke opdateret og kan indeholde brudte link eller forældet information.

Center for Selvmordsforskning har udgivet faktahæftet Nr. 33 Omtale af selvmord i medierne -Retningslinjer for journalister og andre mediearbejdere.

Dette hæfte indgår i en række hæfter om fakta og forskning vedrørende selvmordsadfærd udgivet af Center for Selvmords-forskning. Hensigten med hæfterne er at formidle viden som grundlag for forebyggelse. Det foreliggende hæfte omhandler retningslinjer for omtale af selvmord og selvmordsforsøg i danske medier, landsdækkende aviser, lokale aviser, radio, internet samt tv-stationer og retter sig primært mod journalister, journaliststuderende og andre medie-arbejdere, der ønsker at præsentere temaet.

Hensigten er at bidrage med information og refleksion om, hvordan selvmord og selvmordsforsøg kan omtales i medierne på måder, som tager hensyn både til mediernes krav om åbenhed og ønsket om ikke at skade mennesker, der befinder sig i en yderst sårbar og desperat situation.

Faktahæfterne kan downloades gratis her.

Denne tekst blev senest opdateret den 10/05/2023