Nyt netværk for ældre mænd i Odense

Vær opmærksom på at denne artikel er arkiveret. Artikler i arkiv bliver ikke opdateret og kan indeholde brudte link eller forældet information.

Fyens Stiftstidende bragte d. 27. november 2007 en række artikler om et nyt netværk for ældre mænd af journalist Peter Rasmussen.

Artiklerne beskriver det nys opstartede projekt Følgesvend i Odense, som er oprettet under SenNetværk for med midler bevilget af Socialministeriet, nu Social- og Integrationsministeriet. Projekt Følgesvend skal etablere et netværk af ældre mænd, som støtter andre ældre mænd, så de har en mulighed for at følges ud til aktiviteter og arrangementer.

Baggrunden for projektet er bl.a. at mænd typisk har et mindre socialt netværk end kvinder, når de kommer op i alderen. Dertil kommer, at størstedelen af aktiviteter for ældre er tilrettelagt af kvinder for kvinder. Selvom der findes hundredvis af tilbud til ældre borgere i Odense, viser erfaringen, at der kun kommer tre mænd for hver ti kvinder. Ældre mænd kan således blive isoleret, hvilket også afspejles i statistikken, hvor ældre mænd er i den mest udsatte risikogruppe.

Læs artiklerne på www.fyens.dk