Nr. 42 FAQ: Hyppigt stillede spørgsmål – om selvmord og selvmordsforsøg

Vigtig pris information

Hvis du har problemer med at downloade publikationer, så prøv en anden browser f.eks. Chrome eller Firefox. Explorer er ikke længere kompatibel med vores hjemmeside.

Kun gratis download
Kategori: Faktahæfter

Download gratis.

Fra Forordet

Dette hæfte er lavet med henblik på at give alle med faglig interesse for emnet selvmord og selvmordsforsøg et hurtigt overblik over de spørgsmål, som typisk stilles. Hæftet tager derfor sit udgangspunkt i spørgsmål, som Center for Selvmordsforskning hyppigst har fået gennem tiden. Det fungerer dermed som en FAQ – Frequently Asked Questions – guide.

Hæftet målretter sig især til elever, som har taget dette emne op i skolen, og hvor man ønsker at få en god baggrundsviden. I hæftet besvares spørgsmål, såsom hvem der oftest begår selvmord, hvorfor de gør det, og hvordan man bedst kan hjælpe selvmordstruede.

Vær opmærksom på forskellen mellem selvmord og selvmordsforsøg, da det er meget let at blande disse to begreber sammen. Et forsøg på selvmord er ikke det samme som et selvmord. Netop det ord gør hele forskellen på, om der er tale om liv eller død.

Sarah Grube Jakobsen
Anne Dinesen Clausen
Juli, 2020