Selvmord er da noget, man taler om – eller…? Debat ved Civiltinget på Folkemødet 2016
Vær opmærksom på at denne artikel er arkiveret. Artikler i arkiv bliver ikke opdateret og kan indeholde brudte link eller forældet information.
Fredag d. 17. juni afholdt Landsforeningen for efterladte efter selvmord debat ved Civiltinget på Folkemødet 2016.
Foreningen ønsker at sætte fokus på mennesker, som har oplevet, at en af deres nærmeste pårørende har taget sit eget liv. Det er en del af livet i mange familier. Efterladte efter selvmord oplever ofte, at andre har svært ved at tale med dem om selvmordet. Det betyder, at mange oplever at blive isoleret i sorgen.
Paneldeltagerne har alle personlige erfaringer med at miste ved selvmord:
- Lars A. Iversen, Mou. Formand for Landsforeningen for efterladte efter selvmord. Lars har mistet sin ægtefælle i 2003.
- Karin Westh Langgaard, København. Psykoterapeut med speciale i tab, sorg og traumebehandling. Karin har mangeårig erfaring i at arbejde professionelt med mennesker, som har mistet nærtstående ved selvmord.
- Johanne Knigge, Nors. Aktiv frivillig i foreningens cafegruppe i Thisted. Johanne har mistet sin ægtefælle i 2001 og havde på det tidspunkt 3 mindreårige børn.
- Karin Zedeler, Lyngby. Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen for efterladte efter selvmord, samt formand for Sjællandskredsen. Karin har mistet en voksen søn i 2008.
- Annemarie Knigge, Roskilde. Var med til at oprette Landsforeningen for efterladte efter selvmord i 2002. Er medlem af regionsrådet, region Sjælland (S). Annemarie har mistet sin far og sin bror (2001)
- Hanne Tang Jensen, Vestervig. Kasserer i Landsforeningen for efterladte efter selvmord. Hanne har mistet sin ægtefælle i 2001.