Werther-prisen tildelt Tommy Byrne

Vær opmærksom på at denne artikel er arkiveret. Artikler i arkiv bliver ikke opdateret og kan indeholde brudte link eller forældet information.

Tommy Byrne, Fyens Stiftstidende, modtog Werther-prisen 2007 for hans artikelserie om sorgen og fortvivlelsen hos efterladte til personer, som har begået selvmord. Begrundelsen fra priskomiteen lød således:

“Journalist Tommy Byrne får i år Werther-prisen for sine sobre og empatiske artikler om de spørgsmål og den sorg, som de pårørende står tilbage med efter et selvmord. Priskomiteen er enig om, at artiklerne er med til på bedste vis at give et indblik i de spørgsmål, som de efterladte står tilbage med, og som de må arbejde med for at komme videre med deres eget liv.”

Werther-prisen er opkaldt efter Goethes figur, som tager sit eget liv. Formålet med prisen er at undgå at omtale selvmord og selvmordsforsøg på en måde, som kan være med til at øge antallet af selvmord. Prisen gives til mediearbejdere, som gennem deres virke har belyst selvmordsproblematikken på en etisk og oplysende måde over for offentligheden.

Tommy Byrne fik prisen på 10.000 kr. overrakt af tidligere kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen i forbindelse med Verdensdag for selvmordsforebyggelse d. 10. september 2007. Prisoverrækkelsen fandt sted i forbindelse med en faglig konference, hvor temaet var ældre og selvmordsforebyggelse.

Læs de prisvindende artikler her:

Denne tekst blev senest opdateret den 13/09/2007