Hjemmeside til forældre af selvmordstruede børn

 

Det kan være overvældende at være forælder til en selvmordstruet person. Derfor har DRISP i samarbejde med forældre, som har oplevet at have et barn med selvmordshandlinger, udviklet en hjemmeside (www.selvmordsforsøg.dk) som har til formål at yde støtte og information til forældre.

 

hjemmesiden findes der bl.a. videoklips med forældre (genindspillet af skuespillere), som fortæller om deres personlige oplevelser, en ’rådgivningsrobot’ Roberta. Den digitale rådgivningsrobot Roberta fungerer som et beslutningstræ, hvor man føres ned gennem grenene ved hjælp af de svar, der gives på Robertas spørgsmål. Hvorved man kan blive klogere på netop dette forgrenede område. På hjemmesiden finder man også Q&A (dvs. spørgsmål og svar), støttende sætninger og oplysninger om telefonrådgivning, privat og offentlig hjælp.

 

Hvis du selv har selvmordstanker. kan du søge hjælp ved at kontakte Livsliniens telefonrådgivning 70 201 201. Du kan også henvende dig til Livslinjen som pårørende til én, der går med selvmordstanker eller som efterladt. Læs mere på Livsliniens hjemmeside.

Denne tekst blev senest opdateret den 08/08/2024