Årets Årets Papageno-pris går til journalist Bjørg Tulinius på Kristelig Dagblad!

Papageno-prisen 2024 går til journalist Bjørg Tulinius på Kristelig Dagblad for to artikler, som fortæller om en af landets mest anerkendte sociologer, der tog sit eget liv og hvordan de efterladte fik hjælp efter dette og insisterede på at tale om selvmord og deres sorg. Prisen uddeles i forbindelse med Verdensdagen for Selvmordsforebyggelse d. 10. september 2024 på Gentofte Hospital. Sammen med prisen følger 10.000 kroner. 

Selvmord er desværre stadig et tabu. To yderst velskrevne artikler i Kristelig Dagblad er med til at aftabuisere det at tale om selvmord. Derfor får journalisten bag Bjørg Tulinius nu Papageno-prisen for hendes to artikler i Kristelig Dagblad.

Artiklerne udkom under overskrifterne ”Anders Petersen var en af landets mest anerkendte sociologer. Hans død kom som et chok for alle” og ”Anders Petersen enke: Vi var aldrig kommet hertil uden hjælp”  i september 2023.

Anders Petersen blev ramt af depression og tog sit eget liv kun 48 år gammel. Han havde i sin forskning blandt andet beskæftiget sig med præstations- og diagnosesamfundet, og dets konsekvenser for trivslen hos både unge og voksne.

Svære følelser og en insisteren
Journalist Bjørg Tulinius har talt med enken om de svære følelser, om sorg og hvor vigtigt det er at få lov at tale om selvmord og sorg.    

Det er bestyrelsen for Landsforeningen for efterladte efter selvmord, som har valgt at indstille journalist Bjørg Tulinius på Kristelig Dagblad til arbejdsgruppen bag Papageno-prisen. 

Her lægges vægt på, at journalisten har en fordomsfri tilgang til selvmord og respektfuld måde at behandle emnet selvmord på. Artiklerne viser vejen for mange mennesker, som har svært ved at tale om selvmord og dermed nedbryde tabuet.

Bjørg Tulinius får prisen overrakt den 10. september 2024 i forbindelse med Verdensdagen for Selvmordsforebyggelse. Overrækkelsen finder sted på Gentofte Hospital, Auditoriet, Opgang 10B, Klokken 14.30-14.45. Sammen med prisen følger 10.000 kroner

Journalister fra Kristelig Dagblad fik også prisen i 2017, dengang gik den til Else Marie Nygaard og Maja Funch.

Læs også hele pressemeddelelsen her

Bjørg Tullinius, fotograferet ved Silkeborg Søerne af Leif Tuxen 

Denne tekst blev senest opdateret den 09/09/2024