Årets Werther-pris går til journalist Jonas Damstrup Fried

Vær opmærksom på at denne artikel er arkiveret. Artikler i arkiv bliver ikke opdateret og kan indeholde brudte link eller forældet information.

Werther-prisen 2018 går til journalist Jonas Damstrup Fried for radiodokumentaren ”Et år uden Anja”. Dokumentaren skildrer, hvordan en nybagt far tackler chok og sorg som efterladt. Prisen uddeles på konferencen i anledningen af Verdensdagen for Selvmordsforebyggelse d. 24. september 2018. Sammen med prisen følger 10.000 kroner.

Begrundelse

Dokumentaren handler om Anja, som kun 17 dage efter at hun var blevet mor, begik selvmord. Anja var blevet ramt af en kraftig fødselsdepression, som hverken sygehuset eller Anders indså omfanget af, før det var for sent. I dokumentaren fortæller Anders sin historie. Om ensomheden. Om faresignalerne. Om sorgen. Og om at komme ud på den anden side.

Dokumentaren fortæller om et af de mest opsigtsvækkende selvmord i nyere tid på en måde, så det sensationelle bliver irrelevant. Det relevante er ikke, hvordan selvmordet blev begået eller hvor, men hvordan man kan undgå det igen, og hvordan man lærer at leve med det som efterladt.

Jonas Damstrup Fried tildeles Werther-prisen, fordi han formår at fortælle en tragisk historie om et opsigtsvækkende selvmord, som mange har hørt om, så det bliver en historie om håb og kærlighed og sådan, at flere bliver opmærksomme på de faresignaler, som selvmordstruede kan udvise.

 

Denne tekst blev senest opdateret den 08/04/2019