Australsk forbud

Vær opmærksom på at denne artikel er arkiveret. Artikler i arkiv bliver ikke opdateret og kan indeholde brudte link eller forældet information.

Australien forbyder selvmords-hjemmesider

I Australien er det ifølge Reuters netop gjort ulovligt at bruge Internettet til at tilskynde andre til at begå selvmord eller give anvisninger på, hvordan de tager livet af sig selv.

Enkeltpersoner, der dømmes, får en bøde på op 800.000 kr., mens firmaer og organisationer idømmes bøder på op til 4 mio. kr.

“Den nye lov har til hensigt at beskytte unge og sårbare mennesker”, siger den australske Justitsminister, Chris Ellison.

Status herhjemme på et eventuelt lignende forbud er, at et beslutningsforslag fra SF og RV blev førstebehandlet i Folketinget i marts 2004, hvorefter sagen blev sendt til høring i Straffelovrådet, som skal komme med en tilbagemelding i oktober 2005.

“Forhåbentlig kan det australske initiativ være med til at bane vejen for en lignende ordning herhjemme. Når det kan lade sig gøre i Australien – og i Frankrig, hvor det i flere år har været strafbart at propagandere for og give opskrift på selvmord i massemedierne – kan det vel også lade sig gøre herhjemme”, siger Kim Engelbrechtsen, hvis søn for tre år siden tog sit eget liv efter anvisning og opskrift fra en selvmords-hjemmeside.

(kilde: Landsforeningen for efterladte efter selvmord, 30. juni 2005)

Denne tekst blev senest opdateret den 08/07/2005