Ny rapport: Udvidelse af Register for Selvmordsforsøg – Hvorfor forsøger mennesker at begå selvmord?

Vær opmærksom på at denne artikel er arkiveret. Artikler i arkiv bliver ikke opdateret og kan indeholde brudte link eller forældet information.

Udvidelse af Register for Selvmordsforsøg – Hvorfor forsøger mennesker at begå selvmord?

Center for Selvmordsforskning har netop udgivet rapporten Udvidelse af Register for Selvmordsforsøg – Hvorfor forsøger mennesker at begå selvmord?.

Hvert år forsøger flere tusinde mennesker i Danmark at tage deres eget liv. Intentionen med handlingen er ikke nødvendigvis et ønske om at dø, men måske i lige så grad et råb om hjælp. Handlingen kan være udløst af længere tids psykisk belastning, men kan også være på baggrund af pludselige omstændigheder/oplevelser, hvor den pågældende reagerer med en ikke-vanlig selvskadende handling.

Register for Selvmordsforsøg, tilhørende Center for Selvmordsforskning, har siden 1990 indeholdt data omhandlende selvmordsforsøg i det gamle Fyns Amt. Det foreliggende forskningsprojekt omhandler udvidelsen af det eksisterende register til hele Region Syddanmark. Herunder bliver der samtidig tilføjet en ny dimension til det eksisterende register – omstændighederne bag selvmordsforsøgene. Resultaterne, som fremgår af denne rapport, er fremkommet via journaladgang til personer med selvmordsforsøg, registreret på skadestuer, somatisk og psykiatrisk, i hele Region Syddanmark.

Rapporten er udarbejdet på baggrund af projektet Hvorfor forsøger mennesker at begå selvmord – Udvidelse af Register for Selvmordsforsøg.

Denne tekst blev senest opdateret den 13/06/2023