Præster, bedsteforældre og statistik – nye spændende publikationer

Vær opmærksom på at denne artikel er arkiveret. Artikler i arkiv bliver ikke opdateret og kan indeholde brudte link eller forældet information.

Præsters forebyggelse af selvmordsadfærd blandt sårbare og udsatte grupper

Formålet med projektet er at øge præsternes forebyggelsesindsats og derved mindske de udsatte og sårbare gruppers selvmordstanker og selvmordsadfærd. Hovedparten af præster møder selvmordsadfærd i deres arbejde. Læs mere om projektet.

Bedsteforældre – en beskyttende faktor

Bedsteforældre har gennem tiden spillet en vigtig rolle for samfundet. Ikke mindst står de for overlevering af erfaringer, viden, værdier og traditioner, men de står også for en uvurderlig støtte, når travle børnefamilier skal have hverdagen til at hænge sammen. Med bedsteforældrenes samvær kan børnebørnene få lov til at mærke nærvær, interesse og opmærksomhed på en måde, der kan være med til at støtte børnenes sociale færdigheder og kompetencer og dermed fremme en sund adfærd. Læs mere om projektet Ungdomsbarometret

Nr. 35 Selvmord i Danmark – rateudvikling for perioden 2003-2013

I disse år har vi den laveste selvmordsrate gennem de sidste 100 år. Dette er glædeligt, men giver ingen grund til at betragte selvmordsproblematikken som værende mindre væsentlig. Man skal have for øje, at der i 2013 døde 605 personer som følge af selvmord, hvilket er mere end tre gange flere end antallet af døde i trafikken. Dette faktahæfte har selvmord som tema og vil dække udviklingen i selvmordsraterne for perioden 2003 til 2013. Der fokuseres på en køns- og aldersmæssig opdeling.

Bestil eller download faktahæftet under Publikationer. Alle publikationerne kan downloades gratis.

Denne tekst blev senest opdateret den 10/05/2023