Nr. 14 Selvmordsforsøgere – en statistisk profil

Vigtig pris information

Hvis du har problemer med at downloade publikationer, så prøv en anden browser f.eks. Chrome eller Firefox. Explorer er ikke længere kompatibel med vores hjemmeside.

Kun gratis download
Kategori: Faktahæfter

Dette hæfte indgår i Center for Selvmordsforsknings serie af faktahæfter. Serien har til formål at videregive viden og forskningsresultater på en sådan måde, at alle interesserede kan få udbytte heraf.

Dette hæfte vil belyse problemstillingen omkring selvmordsforsøg og forsøge ud fra et statistisk grundlag at skabe en profil af selvmordsforsøgerne. Dette er ikke helt enkelt, da ethvert selvmordsforsøg har sin egen historie og årsager. Der er dog ofte flere fællestræk. Profilen vil blive skabt ud fra risikofaktorer og beskyttende faktorer.

Center for Selvmordsforskning har gennem de seneste 2 år forsket i risikofaktorer og beskyttende faktorer for førstegangsselvmordsforsøg. Den anvendte forskningsmetode har hovedsagelig været registerforskning, en dataindsamlingsmetode som praktisk talt kun anvendes i Norge, Sverige og Danmark. Dette skyldes, at vi i Norden har et CPR-nummer, samt en tradition for at registrere og gemme oplysninger, hvilket internationalt set har fået stor anerkendelse og opmærksomhed.