Viden

Vælg emne i menuen til højre.

Elever og studerende

Centret får mange henvendelser fra elever og studerende, der skriver opgaver eller har temauge om selvmord og selvmordsforsøg. Da Centret ikke kan hjælpe skoleelever og studerende med et interview har Centret udarbejdet faktahæfte nr. 42 “FAQ: Hyppigt stillede spørgsmål til selvmord og selvmordsforsøg”, og Centret henviser ligeledes til Livsliniens “til skoleelever”.

Til lærere

Centret har udarbejdet faktahæfte nr. 36 “Unges trivsel – en vejledning til forældre, lærere og andre fagpersoner, der har fokus på unges trivsel”. Centret henviser ligeledes til Livsliniens “Livslinieniskolen”, hvor du som lærer kan orientere dig om, hvordan du håndterer, at der er en elev på skolen, som er ramt af en selvmordproblematik.

Fagpersoner

Centret har udarbejdet faktahæfte nr. 36 “Unges trivsel – en vejledning til forældre, lærere og andre fagpersoner, der har fokus på unges trivsel”. Centret henviser ligeledes til Livslinien, hvor du som fagperson kan finde relevante faglige artikler og forskningsartikler, som du kan bruge, hvis du arbejder med selvmordsforebyggelse. På Selvmordsforebyggelse.dk findes der ligeledes viden om selvmord og selvmordsforebyggelse til fagpersoner.

Denne tekst blev senest opdateret den 26/11/2021